Jan Asselbergs portretteert zijn "zitter" in principe in zijn/haar eigen omgeving. Bij voorkeur bij hem/haar thuis, maar na overleg is zijn/haar vertrouwde werkomgeving - mocht zulks vereist zijn - ook mogelijk.

Voor een portret "kop/buste" (formaat bijv. 50x60cm/60x70cm) vraagt hij twee aanééngesloten dagen poseren van zijn "zitter", voor een portret met handen drie dagen. In sessies van 15 minuten, afgewisseld met pauzes van een paar minuten, wordt er geschilderd van 9.15-17.00uur, afhankelijk van het daglicht.

Zijn vrouw Christel komt met Jan mee en neemt de rol van gastvrouw op zich zodat de "zitter" en evt. partner alle tijd hebben om zich te kunnen concentreren op het poseren. Naast de nodige koffie- en thee-verzorging zal zij ook twee (of drie) maal ter plaatse
een feestelijke lunch naar wens bereiden.

Reis- en verblijfkosten binnen Nederland en directe grensomgeving van België en Duitsland zijn inclusief het honorarium; elders volgens afspraak.

Voor portretten van jonge kinderen komen Jan en Christel in de huiselijke omgeving van het kind foto's maken, in bijzijn van de ouders of andere vertrouwde personen.

Het is uiteraard ook mogelijk portretten van overledenen te laten vervaardigen. Foto's en/of video/dia/digitaal-materiaal zijn dan gewenst.

Bovengenoemde portretten van foto's worden in het atelier vervaardigd.